Μετάβαση των φοιτητών ΑΕΙ για ένα εξάμηνο στην Αμερική απαλλασσόμενοι από δίδακτρα

 

Η συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια έρχεται να φέρει μία σειρά προνομιών στους Έλληνες φοιτητές καθώς και στους καθηγητές. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα φαίνεται να είναι η μετάβαση των Ελλήνων φοιτητών στις ΗΠΑ για ένα εξάμηνο ή για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να καταβάλλουν δίδακτρα.

Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια και το Τζονς Χόπκινς με σκοπό να συνεργαστούν με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι μέσω αυτών των συνεργασιών θα είναι δυνατή η επίτευξη διπλών πτυχίων καθώς και καλοκαιρινών και χειμερινών αγγλόφωνων προγραμμάτων. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει μία σημαντική συνεργασία ανάμεσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και του  Τζονς Χόπκινς σχετικά με το Αλτσχάιμερ.

Τέλος, ενδέχεται να ιδρυθεί κοινό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα Έλληνες φοιτητές να συνεργαστούν με ερευνητές των κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ