Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Σύμφωνα με το Business Insider ανακοινώθηκε μία λίστα με 10 επαγγέλματα που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, οι πιο αναπτυσσόμενοι κλάδοι για το 2022 ήταν η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  1. Ειδικός τεχνητής νοημοσύνης

Οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης διαθέτουν υψηλές δεξιότητες προγραμματισμού υπολογιστών, γεγονός που τους επιτρέπει να εργάζονται σε διάφορους κλάδους. Με βάση την έκθεση Emerging Jobs από το LinkedIn, η αύξηση του αριθμού των προσλήψεων στο συγκεκριμένο επάγγελμα έχει αυξηθεί κατά 74% σε διάστημα τεσσάρων ετών στις ΗΠA.

  1. Ειδικός Δεδομένων

Η διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντική σε ολοένα και περισσότερους τομείς. Οι τρείς τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικούς στη συγκέντρωση και διαχείριση δεδομένων είναι οι Τηλεπικοινωνίες, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η έρευνα

  1. Μηχανικός Ρομποτικής

Η ραγδαία ανάπτυξη της ρομποτικής επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η εταιρεία ρομποτικής UiPath αποτιμήθηκε στα 36 δισ. δολάρια κατά την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

  1. Full stack developer

Με βάση το Linkedin η εν λόγω ειδικότητα καταγράφει αύξηση της ζήτησης κατά 35% από το 2015 και βρίεκσται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα επικρατέστερα επαγγέλματα.

  1. Cloud Engineer

Τομείς όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες και η πληροφορική καταγράφουν ιδιαίτερη ζήτηση για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

  1. Ειδικός στην ανάπτυξη πωλήσεων

Η ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα έδωσε νέα ώθηση και σε αρκετές περιπτώσεις νέο περιεχόμενο στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Στόχος στην ανάπτυξη πωλήσεων είναι η δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την αύξηση των πωλήσεων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

  1. Ειδικός Κυβερνοασφάλειας

Στοιχεία που επικαλείται το Fortune αναφέρουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 είχαν σημειωθεί περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων από ότι στο σύνολο του 2020, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

  1. Ειδικός διαταραχών συμπεριφοράς

Η αύξηση του εργασιακού στρες και του αριθμού των επαγγελμάτων αυξημένης πίεσης σε συνδυασμό με την «απενοχοποίηση» στην αναζήτηση ψυχολογικής βοήθειας έχει δημιουργήσει ζήτηση για επαγγέλματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

  1. Customer Success Specialist

Το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί ουσιαστική γνώση των τεχνολογικών λύσεων που παρέχει η εταιρεία σε συνδυασμό με εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες για τη «μετάφρασή» τους στους πελάτες .

  1. Προγραμματιστής JavaScript

Η γνώση του λογισμικού  Java είναι μία από τις κορυφαίες 5 δεξιότητες που ζητούνται στους προγραμματιστές και αυτό τους καθιστά  περιζήτητους.