Για το διάστημα των δύο μηνών, Ιούνιο και Ιούλιο του 23, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υποδέχεται στους χώρους των ερευνητικών εργαστηρίων φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Princeton στα πλαίσια της εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό.

Το ακαδημαϊκό ίδρυμα Princeton καθίσταται από τα πιο παλιά και πιο φημισμένα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Επίσης, ανήκει στα κορυφαία παγκοσμίως, μιας και προσφέρει διδασκαλία υψηλού επιπέδου, ενώ ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η υψηλή αξία των ερευνητικών δράσεων, που πηγάζει από τις διασυνδέσεις με άτομα που κατέχουν βραβεία Νόμπελ (75 σε αριθμό),καθώς και Turing Awards (16 σε αριθμό).

Όλοι οι φοιτητές, μετά από την απόφαση αυτή του αμερικανικού πανεπιστήμιου, έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τους προσωπικούς και ακαδημαϊκούς στόχους τους, με το να εργαστούν σε συγκεκριμένες δομές ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

Το διάστημα 2019-2020, συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με αυτό του Princeton, βασιζόμενοι στο πρόγραμμα «International Internship Program».

Σύμφωνα με τον κ. Καλδή το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς λειτουργεί ως ένα από τα σημαντικότερα μέσα προώθησης και συμβάλλει στην ανοδική πορεία του ΠΑΔΑ, με σκοπό την διεθνοποίησή του. Παράλληλα, επιβεβαιώνει και αναγνωρίζει  την σημαντική πρόοδο και ανάπτυξη που έχει σημειωθεί σε ερευνητικό αλλά και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα IIΡ του ΠΑΔΑ μέχρι στιγμής ασχολείται κυρίως με θέματα φαρμακολογίας, χημείας, συντήρησης αρχαίων, δημόσιας υγείας, έξυπνων ρούχων, μηχανικών βιοϊατρικής και μηχανικής μάθησης. Οι επιβλέποντες των εθελοντών είναι μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του ΠΑΔΑ και είναι υπεύθυνοι για την σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη των φοιτητών.

Οι φοιτητές που φιλοξενήθηκαν κατά τους μήνες του Ιουνίου-Ιουλίου έλαβαν μέρος στα ακόλουθα ερευνητικά πεδία του ΠΑΔΑ:

  • Εργαστήριο Computer Networks & Services Research labora Tory(CONSERT), Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
  • Εργαστήριο Telecommunications, Signal Processing and Intelligent System (TELSIP), Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρικών Μηχανικών
  • Computational Drug Design IA Group (CODDIA), Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής
  • Laboratory of Biosignals Acquisition, Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής
  • Εργαστήριο Accounting & Finance, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Εργαστήριο: Hygiene and Epidemiology, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας