Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στον Καθηγητή Λάμπρο Λιάβα

 

Το βραβείο εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού Διδασκαλίας αναμένεται να απονεμηθεί από την Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Καθηγητή, κ. Λάμπρο Λιάβα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για το έτος 2022. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.

Ο Λάμπρος Λιάβας είναι Διευθυντής του Τομέα Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Έχει σπουδάσει Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977-1981) και έχει ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή στο Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales το 1987.

 

 Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ελληνική δημοτική, η αστική λαϊκή μουσική (ρεμπέτικο, θέατρο σκιών) και το νεότερο ελληνικό τραγούδι.

Τέλος, η επιλογή του βραβευόμενου βασίζεται στην απόφαση της επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων, οι οποίοι εκπροσωπούν όλες τις κύριες γνωστικές περιοχές της Επιστήμης. Ο κάθε βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.