Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα την Καρδίτσα, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα τμήματα στον τομέα της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην Ελλάδα. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εμπειρία, στοχεύοντας στην εκπαίδευση επιστημόνων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων και στη βελτίωση της διατροφής του πληθυσμού.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής περιλαμβάνει μαθήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως:

  • Βιοχημεία και Βιολογία των Τροφίμων
  • Διατροφή και Διαιτολογία
  • Μικροβιολογία Τροφίμων
  • Τεχνολογία Τροφίμων
  • Ανάλυση και Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων
  • Διατροφή και Δημόσια Υγεία
  • Διαχείριση και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στη Βιομηχανία Τροφίμων

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εργαστηριακά μαθήματα, πρακτική άσκηση σε εταιρείες του κλάδου και τη δυνατότητα εκπόνησης πτυχιακής εργασίας.

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής μπορούν να εργαστούν σε διάφορους τομείς όπως:

  • Βιομηχανία Τροφίμων: Σε τμήματα παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης, ποιοτικού ελέγχου, και διαχείρισης.
  • Διατροφολογία και Διαιτολογία: Σε κλινικά κέντρα, νοσοκομεία, κέντρα ευεξίας και γυμναστήρια.
  • Δημόσια Υγεία: Σε φορείς που ασχολούνται με την υγεία και τη διατροφή του πληθυσμού, καθώς και σε προγράμματα δημόσιας υγείας.
  • Έρευνα και Ανάπτυξη: Σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, όπου μπορούν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών στον τομέα των τροφίμων και της διατροφής.
  • Επιχειρηματικότητα: Δημιουργία και διαχείριση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διατροφής και των τροφίμων.

Το Τμήμα προσφέρει ισχυρή βάση για μεταπτυχιακές σπουδές και συνεχή επιμόρφωση, δίνοντας στους αποφοίτους του τη δυνατότητα να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον.

Ιστοσελίδα: food.uth.gr/

Εύδοξος: service.eudoxus.gr/public/departments/courses/411643/2023