Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Σχολή Επιστημών Υγείας

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στη Θεσσαλονίκη προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών στον τομέα των Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας. Το συγκεκριμένο τμήμα παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα της διατροφής, της δίαιτας και της υγείας, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα αυτό.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΔΙΠΑΕ περιλαμβάνει:

  1. Βασικά Μαθήματα: Περιλαμβάνουν θεματικές όπως βιολογία, χημεία, ανατομία και φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος, καθώς και βασικές αρχές διατροφής και δίαιτας.
  2. Εξειδικευμένα Μαθήματα: Συμπεριλαμβάνουν θέματα όπως κλινική διατροφή, δημόσια υγεία και διατροφή, διαιτολογική αξιολόγηση, και διατροφή σε ειδικές καταστάσεις (όπως εγκυμοσύνη ή αθλητισμός).
  3. Πρακτική Άσκηση: Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και πρακτικές ασκήσεις σε κλινικές, νοσοκομεία ή άλλες σχετικές δομές, που παρέχουν στους φοιτητές την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες.
  4. Ερευνητικές Δραστηριότητες: Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ερευνητικά έργα και μελέτες, που μπορεί να σχετίζονται με νέες προσεγγίσεις στη διατροφή και τη δίαιτα.

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας έχουν πολλές επαγγελματικές επιλογές, όπως:

  1. Κλινικοί Διαιτολόγοι: Εργασία σε νοσοκομεία, κλινικές ή ιδιωτικά ιατρεία για την παροχή συμβουλών διατροφής και σχεδίασης διατροφικών πλάνων για άτομα με διάφορες ιατρικές καταστάσεις.
  2. Δημόσια Υγεία: Εργασία σε οργανισμούς δημόσιας υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων και πολιτικών που προάγουν τη σωστή διατροφή και υγιεινή ζωή.
  3. Αθλητική Διατροφή: Συμβουλευτική σε αθλητές για την επίτευξη βελτιστοποιημένων επιδόσεων μέσω κατάλληλης διατροφής.
  4. Εκπαίδευση και Έρευνα: Δυνατότητες καριέρας σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και διδασκαλία.
  5. Συμβουλευτική Διατροφής: Εργασία σε ιδιωτικές κλινικές ή μέσω προσωπικής πρακτικής, παρέχοντας εξατομικευμένες συμβουλές διατροφής σε άτομα ή ομάδες.
  6. Βιομηχανία Τροφίμων: Συμμετοχή στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση προϊόντων τροφίμων με βάση τη διατροφική αξία και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Το πρόγραμμα σπουδών και οι επαγγελματικές προοπτικές προσφέρουν στους αποφοίτους μια στέρεη βάση για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης καριέρας στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας.

Ιστοσελίδα: nutr.ihu.gr/

Εύδοξος: service.eudoxus.gr/public/departments/courses/411903/2023